Arbetslivserfarenhet

ÄGARE & GRAFISK DESIGNER, LAMME GRAFISK KOMMUNIKATION, SVERIGE – 2015 - IDAG

Genom mitt egna företag har jag intensivt och genomgående arbetat med olika lokala företag och deras produkter eller grafiska profiler. Verksamheten som jag nu driver på deltid jobbar ofta med utveckling av någon form av marknadsföring (film, broschyr, affisch m.m). Jag har arbetat med företag så som Växjö Kommun, MCKY Grafisk Design och Linnéuniversitetet, Sveriges Kommun och Landsting och Arbetsförmedlingen. 

VÄRDETRANSPORTÖR, LOOMIS AB, SVERIGE – 2011 - 2014

När jag först började på Loomis gick jag några korta men intensiva utbildningar.
Väktarutbildning 1, Väktarutbildning 2 och sedan Värdetransportörutbildning. De handlade alla om säkerhet och rollen som väktare, men där fanns också en stor portion juridik och samhällesanalys inbakat. Att sedan jobba som Väktare i tre år gav mig en tydlig bild om ekonomi i rörelse och den precision och punktlighet som krävs i yrkesrollen. 

BANARBETARE, RAMKVILLA GOLFBANA, SVERIGE – 2007 - 2009

Utbildning

DESIGNPROGRAMMET, MASTEREXAMEN, HDK GÖTEBORG, 2016 - 2018

Mina studier på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg har formats efter mitt behov att fördjupa mig i de frågor som intresserar mig och driver min kreativitet framåt. Här har jag nyttjat de grundläggande kunskaper jag förvärvade under min kandidatutbildning i Växjö och sen applicerat ett större fokus på den sociala hållbarheten som intresserar mig så. Denna masterutbildning har tillåtit mig att just utveckla den konceptuella sidan utav mina projekt vilken har givit mig otrolig nytta och framgång inom hur jag själv ser på design och dess möjligheter inom sociala och hållbara sammanhang. 

DESIGNPROGRAMMET: HÅLLBAR UTVECKNING, KANDIDATEXAMEN, LINNÉUNIVERSITETET VÄXJÖ, 2012 - 2015

Via denna hållbara utbildningen i design har jag fått beröra många olika områden av design för att kunna bredda mitt spektrum, men också för att inse vilket område jag vill fortsätta arbeta med. I mina projekt har jag lärt mig mycket ingående om hur kontakt och arbete mot en kund sker. Jag har behandlat områden som logotyp, typsnitt, broschyr, hemsida och andra grafiska element när vi har fått möjligheten att arbeta med näringslivet runt om i Småland. Jag har även fått tillgång att arbeta och lära av aktiva designers och stora företag. I denna utbildning har många olika människor med många olika erfarenheter samarbetat för en optimal arbetsmiljö och kunskapspool. Den tredje terminen hölls helt och hållet på engelska eftersom vi då tog emot utbytesstudenter från hela världen, som även breddade den synen på design och arbetssätt som jag hade innan det. En mycket lärorik period med fokus på hållbarhet. 

GRUPPCHEF, FÖRSVARSMAKTEN, ING2 EKSJÖ, SVERIGE – 2010

Som gruppchef och soldat lärde jag mig samarbete och ansvar på en helt ny nivå. Långt ifrån mitt intresseområde men nödvändigt för min utveckling inom arbetslivet; försvarmakten gav mig många kära minnen och goda lärdomar om just samarbete, självständighet, ansvar och kollektivt tänkande. 

EKSJÖ GYMNASIUM, ANIMATIONSPROGRAMMET – 2007 - 2010

Under tiden på gymnasiet studerade jag konst, digitala verktyg och animation. Vi undersökte alla områden inom animation vi kunde och studerade film och bild för att avsluta utbildningen med att producera vår egna animerade kortfilm. Jag började med grunderna och animerade på papper, men slutligen använde jag mig av digitala medel för att skapa min kortfilm på 5 minuter. Hela utbildningen gav mig en stor och bred bild utav konstnärligt utryck och områden som grafisk design ofta berör. 

Digitala kunskaper

Hejsan! 

Mitt namn är Anton Hjalmar Henry Lamme och jag är en 26-årig grafisk formgivare från Ramkvilla, Småland. Via denna sida visar jag olika exempel på projekt och områden jag uppskattar och har erfarenhet att arbeta med. Tveka inte på att kontakta mig om behovet uppstår! Folk påstår att jag är trevlig och kul att prata med!

 

Via utbildningar och intresse har jag valt att basera mina arbeten på hållbarhet. Att arbeta mot gemensamma mål och framtidsvisioner som inkluderar alla människor inspirerar mig och är en nödvändighet för att jag ska kunna förhålla mig till hållbarhet i mina projekt. Mina arbetsområden sträcker sig över logotyp, illustration, film och ljud, fotografi, layout, animation och grafisk kommunikation som helhet. På min fritid uppskattar jag en närhet till naturen, att sjunga och att jobba med föreningsarbete. 

Jag värderar identitet väldigt högt i mina uppgifter också. Mitt arbete grundar sig i att spegla identiteter i bilder, filmer eller vad nu ett företag behöver i form av marknadsföring. Så i mina jobb ingår alltid omvärldsanalyser och diagram för att mäta och jämföra den beställda varan, exempelvis en logotyp, så att resultatet på bästa möjliga sätt reflekterar organisationen eller företaget den representerar. Det är en stor del av hållbarheten i mitt arbete. 

Jag började min karriär i Eksjö med animation. Där utbildade jag mig inom konstens alla regler med extra fokus på rörlig bild. Där fick jag även några mindre lokala uppdrag som tände en sorts flamma. Efter gymnasiet ville jag ta mig an den mer strikta och disciplinära världen. 2010 gjorde jag lumpen (GSU) som gruppbefäl och trots skillnaderna på intresse och tidigare erfarenheter så uppskattade jag ändå den tiden. Det gav mig även en ytterligare skjuts inom säkerhetsarbete och jag fick anställning som Värdetransportör i Växjö. Där spenderade jag några år och lärde mig mycket om praktiken med daglig handel och pengars flöde i samhället. Till slut drogs jag tillbaka till det konstnärliga livet och sökte till Designprogrammet: Hållbar Utveckling på Linnéuniversitetet. Jag kan omöjligt lista allt som jag lärde mig där, men det har definitivt format mig som yrkesmänniska såväl som privat. Att få utveckla en förståelse för hur mina artistiska kunskaper kan appliceras på en praktisk nivå har varit underbart att få uppleva. Det har lett till att jag nu driver mitt egna företag inom just det. 

Sedan 2007 har jag arbetat, i stort sett dagligen med Adobe's produkter och tjänster. Specifikt har jag en oerhörd erfarenhet med Adobe Photoshop och Illustrator. Jag har lite lätt undervisat och gett föreläsningar i båda programmen och uppdaterar mig hela tiden med de senaste versionerna. Men de senaste åren har jag även upptäkt ytterligare program i Adobe's galleri. Varje vecka arbetar jag aktivt med Audition, Premiere Pro, Animate och delvis även After Effects. 

 

Jag är intresserad av de flesta jobb. Mångsidighet och skarpa deadlines är jag van vid och uppskattar ärlighet mellan projekten. Det är viktigt med en rättvis kritik och ett gott klimat i alla arbeten och jag är god på att föra en dialog om hur arbetet ska gå till och vad som krävs. Det jag har arbetat med mest den senaste tiden är videoproduktioner och logotyper, men vill verkligen inte låsa mig vid det, utan fortsätter gärna att jobba med layout av tidningar och broschyrer.

Om du finner denna text intressant på något sätt, tveka inte då att kontakta mig. Även om det inte handlar om ett direkt jobb så kan det alltid vara nyttigt att kunna fråga om grafiska problem eller bara få klaga på vädret med någon. 

 

Må väl och ha en fin dag! 

ANTON HJALMAR HENRY LAMME - 2019
lammeanton@gmail.com